W dniach 06.08-07.08.2020r, w miejscowości Kwidzyn odbył się Regionalny Zjazd Delegatów Regionu Pomorskiego NSZZ „Solidarność”-80

Pomimo aktualnie panującej pandemii COVID-19, nareszcie nadszedł czas gdy okazało się, że jest możliwe zorganizowanie Regionalnego Zjazdu Delegatów Regionu Pomorskiego NSZZ „Solidarność”-80. Delegaci omówili działalność związku w okresie pandemii koronawirusa. Podsumowali działalność Regionu i jego finanse w roku 2019. Zgodnie z sugestiami Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej, Wojciecha Baszczyńskiego, Zjazd udzielił absolutorium Przewodniczącemu Zarządu Regionu Pomorskiego Mirosławowi Haffke i całemu Zarządowi za rok 2019. Ponadto Zjazd uzupełnił, zgodnie z wymogami Ordynacji Wyborczej, skład Komisji Rewizyjnej o członków: Adama Króla i Alicję Kowalczyk. Dokonano również wyboru delegata na Krajowy Zjazd, którym został Sebastian Kasztelan.